برند قهوه ی مهمت أفندی

برند قهوه ی مهمت أفندی

تاریخچه قهوه مهمت افندی

مهمت افندی، بنیان‌گذار و مبتکر فروش قهوه آسیاب شده در سال ۱۸۵۷ در استانبول به دنیا آمد، پدر مهمت یک فروشگاه عطاری داشت که در آن گیاهان دارویی، قهوه سبز و ادویه‌جات می‌فروخت.

در آن دوران قهوه روست شده در دسترس نبود، بنابراین مردم دانه‌های قهوه را درحالی‌که هنوز سبز بودند، خریداری و آن‌ها را در خانه‌هایشان در ظرف‌های فلزی غذا روست و سپس با استفاده از آسیاب‌های دستی، آسیاب می‌کردند. اگرچه این روش برای آماده‌سازی قهوه ترک به‌اندازه کافی خوب نبود اما مردم چاره دیگری نداشتند و برای لذت بردن از قهوه به آن ادامه می‌دادند.

مهمت جوان بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه در فروشگاه پدرش مشغول به کار شد و سپس در سال ۱۸۷۱ اداره‌ی فروشگاه را به دست گرفت. مهمت با هوش خلاقانه خود برای اولین بار قهوه خام را روست کرده، آسیاب و به بازار عرضه کرد به همین دلیل عطر خوش قهوه‌ی تازه روست شده در بازار استانبول می‌پیچید و مشتریان را به وجد می‌آورد. بدین ترتیب برند قهوه مهمت افندی در میان مردم معروف شد.

اداره شرکت مهمت افندی

امروزه اداره‌ی شرکت کوروکهوچی مهمت افندی به عهده نوه‌های احمد بِی است که بعد از درگذشت او کسب‌وکار خانوادگی‌شان را ادامه می‌دهند. قهوه ترک مهمت افندی در ۲۵ کشور اروپا، آمریکا، آسیا و استرالیا در بسته‌های مدرن توزیع و برای مصرف‌کنندگان عرضه می‌شود.

اگرچه کوروکهوچی مهمت افندی به یک تولیدکننده قهوه جهانی تبدیل‌شده است ولی همچنان جزء مشاغل خانوادگی کشور ترکیه به شمار می‌آید.

مهمت افندی چیست؟

مهمت افندی نام برند قهوه ترک و بنیانگذار فروش قهوه روست و آسیاب شده است.

کوروکهوچی چیست؟

کوروکهوچی نام شرکت تولید کننده قهوه ی مهمت افندی و نام فامیل خانواده آقای مهمت افندی و به معنی فروشنده قهوه است.

قهوه چیست؟

قهوه دانه‌های خوراکی درختی است. این دانه ها عمدتا در مناطق گرمسیری مثل جنوب شرقی آسیا، اکثر مناطق قاره آفریقا، کشورهای واقع روی حط استوا و بخش هایی از آمریکای جنوبی کشت می شود.

ابتدای مسیر تاریخچه قهوه

برخلاف تصور عموم، این عرب ها بودند که قهوه را کشت و مصرف کردند. شهرت قهوه به این علت بود که پس از ظهور اسلام نوشیدنی های الکلی به کل حرام اعلام شد. مردمان مسلمان عرب هم قهوه را جایگزین نوشیدنی های الکلی که تا قبل از اسلام می نوشیدند کردند.

در اواسط قرن هفدهم قهوه از آسیا به قاره اروپا رفت و برای اولین بار در کشور انگلستان کشت شد. با توجه به این که قهوه برای رشد و نمو به آب و هوای گرمسیری و استوایی نیاز دارد انگلیسی ها نتوانستند قهوه را پرورش بدهند. آن ها پرورش چای را ادامه دادند و قهوه را از جنوب شرقی آسیا به کشورشان وارد می کردند.

قهوه در اروپا و ایران

شهرت قهوه کم کم در سراسر قاره اروپا پیچید و تا اواخر قرن هفدهم و اوایل قرن هجدهم میلادی نوشیدن قهوه به یک سنت رایج بدل شد. در ایران هم نوشیدن قهوه چند سالی بود که باب شده بود. مردم از قهوه برای تمرکز و هوشیاری بیشتر استفاده می کردند.

نمایش دادن همه 4 نتیجه