قهوه در دوران بارداری و تاثیرات آن
بر اساس یک مطالعه سوئدی منتشر شده در مجله BMC Medicine درمورد مصرف قهوه در دوران بارداری و تاثیرات آن، کودکانی که در رحم مادر در معرض کافئین قرار گرفته اند وزن کمتری هنگام تولد دارند.
تا کنون چندین مطالعه در مورد تأثیر احتمالی کافئین بر کودک آینده انجام شده است. اما بیشتر آن ها بدون نتیجه مانده و دانشمندان هنوز درموردشان اختلاف نظر دارند.
پیشنهاد نویسنده: فواید و خطرات نوشیدن قهوه در یک قاب
چرا تحقیقات درمورد مصرف قهوه و دوران بارداری زنان به نتیجه نمی رسد؟
در واقع دام عمده این نوع تحقیقات این واقعیت است که مصرف قهوه در بین افراد سیگاری بیشتر است. اما تنباکو به خودی خود با افزایش خطر نارس بودن و وزن کم هنگام تولد مرتبط است. همین موضوع منجر به مشکلات سلامتی بیشتر نوزاد می شود. از طرفی تاثیرات کافئین بر جذب تنباکو اجتناب ناپذیر است. همین معضل تحقیقات را پیچیده کرده است.
اثرات قهوه بر بارداری بدون در نظر گرفتن سیگار
ورنا سنگ پیل از بیمارستان دانشگاه Sahlgrenska در گوتنبرگ و همکارانش موفق شدند این موانع روش شناختی را برطرف کنند. آن هم به دلیل بزرگی و گستردگی مطالعه (حدود ۶۰ هزار زن) که به آنها این امکان را می داد تا قهوه را از سیگار جدا کنند. جدا از این، تحقیقات نشان می دهند که کافئین خطر ابتلا به وزن کم هنگام تولد را به تنهایی دارا نیست.
حالا با کنار گذاشتن سیگاری ها ، هرگونه افزایش روزانه ۱۰۰ میلی گرمی کافئین – معادل حدود دو فنجان قهوه فیلتر یا اسپرسو – وزن نوزاد تازه متولد شده را کاهش می دهد. اما نه در همه بانوان باردار!
چه باید کرد؟
به طور کلی محققان توصیه می کنند: “تا زمانی که ما از رابطه دقیق بین مصرف کافئین و خطر اندازه کوچک جنین اطمینان حاصل نکنیم، باید به زنان باردار توصیه شود که مصرف خود را تا حد ممکن کاهش دهند.” همچین این پژوهشگران اضافه می کنند: با ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز، آستانه هایی که در حال حاضر در دوران بارداری توصیه می شود، هنوز هم خیلی بالا هستند.
پس آیا ایده کلی اشتباه است؟
محققین در حدود یازده درصد از زنانی در این مطالعه مصرف بیش از ۲۰۰ میلی گرم کافئین روزانه داشتند هیچ تأثیری بر خطر نارس بودن نوزاد پیدا نکردند. تنها اثر مشاهده شده حاملگی کمی طولانی تر (در حد چند ساعت) در زنانی است که صرف نظر از کافئین ، مقدار زیادی قهوه مصرف می کنند. نتیجه ای که تأثیر سایر اجزای قهوه در دوران بارداری را نشان می دهد. اما بدون عواقب عمده ای بر سلامتی کودک.
داستان قهوه در دوران بارداری، نتیجه چیست؟
اگرچه مصرف قهوه در دوران بارداری توصیه نمی شود ، اما هنوز اثر این نوشیدنی محبوب بر زنان باردار دقیقا مشخص نشده است. باز هم می گوییم، اثر کافئین بر نارسی جنین تنها پس از مصرف سیگار مشاهده می شود. تاثیرات کافئین هیچ ارتباطی با همان تأثیری که قهوه به همراه سیگار به جا می گذارد ندارد.
پیشنهاد کافیته به شما خوانندگان عزیز وبلاگ فروشگاه اینترنتی کافیته خرید محصولات زیر می باشد: